

Sinossi
L'opera porta il marchio e il movimento della Modernist Cuisine a un pubblico ancora più ampio, in modo che anche i principianti e gli appassionati più entusiasti possano beneficiare delle innovazioni più all'avanguardia. Il volume è il compagno per chiunque sogni di destreggiarsi con tecniche di alta cucina a casa propria. Tra le sontuose pagine illustrate di questa guida, gli autori Nathan Myhrvold e Maxime Bilet rivisitano i temi affrontati nei volumi originali adattandoli per cuochi di tutti i livelli, corredandoli di ricette nuovissime, pensate appositamente per fare uso di ingredienti e attrezzature più accessibili. Con la stessa aspirazione alla perfezione che ha portato alla redazione di Modernist Cuisine, questo volume applica i metodi del Cooking Lab di Nathan Myhrvold ai classici piatti della cucina di casa, dalla pasta agli hamburger, ma anche a delikatessen quali la zuppa di vongole ai pistacchi o le lumache sous vide. Le pagine del volume principale racchiudono tutte le informazioni essenziali di cui ogni cuoco ha bisogno per allestire e gestire una moderna cucina domestica; e poi schede "how-to", consigli sugli ingredienti, una guida all'attrezzatura e oltre 400 nuove ricette, la maggior parte delle quali accompagnate da immagini step-by-step, per portare con facilità la cucina più raffinata tra le mura di casa vostra. Tutte le ricette sono inoltre raccolte in un pratico volumetto di 230 pagine, rilegato a spirale e dotato di una copertina di plastica.
- ISBN:
- Casa Editrice:
- Pagine: 676
- Data di uscita: 30-11-1999
Recensioni
I am very happy to own this book. Unfortunately, I expected perfection and have run into several recipes that are not perfect. Yes, it's crazy to expect perfection, but I assume I'm not alone considering the time and resources that have gone into the Modernist Cuisine effort. Another complaint: at t Leggi tutto
This is a book that has many layers. On the basic level it is a series of recipes, using modern techniques. On another, it is a work of art, how the images, the food and even the tools are presented. Finally, it is an excellently designed book, both in set up and with the excellent separate recipe b Leggi tutto
Cook all of your food in plastic bags submerged in hot water!!!! You can even do it in a cooler tailgate style or if you want to impress everyone at a picnic. Or freak them out, because is food cooked in hot water in a cooler even safe to eat?!? Apparently the answer is yes. This is waaaaay towards
It takes a very well equip, special sort of home to make modernist cuisine possible. For some, these recipes are absolutely possible, and for others, this is a beautiful series of thought exercises that develop and deepen the understanding of food science and how flavours can be deepened, enriched a Leggi tutto
Gorgeous photos, a lot of scientific info, and a breeze to read. Makes me want to read the full modernist cuisine so much more!
This is what happens when a left-brained guy decides to write a cookbook. He's obviously put a lot of work into it, but it's still kind of unimpressive, mainly because most of his recipes are are ordinary dishes like hamburgers and macaroni and cheese. He just does them in a different way. If he had Leggi tutto
Art meet food. Food meet art. From the first page through to the last of Modernist Cuisine at Home (MCAH) you can be forgiven for losing focus at the underlying, interesting text due to the wonderful, vivid and often totally unexpected photographs. How can an egg or a beaker of liquid be so interesti Leggi tutto
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