

Sinossi
Perché il Camembert della Normandia è bianco? Da dove viene "l'odore di formaggio"? Perché l'Emmental ha i buchi? Finalmente le risposte a tutte le domande possibili e immaginabili riguardo al mondo dei formaggi. Interamente illustrata e commentata, quest'opera descrive oltre 450 varietà internazionali di formaggio, dettagliandone le origini, i territori di provenienza e gli accompagnamenti a tavola. Un atlante per approfondire le proprie conoscenze sulle razze bovine da latte, riconoscere i differenti tipi di formaggio (fresco, a crosta naturale, a pasta pressata, a pasta molle), scoprire le varie denominazioni (DOC, DOP, IGP) e, grazie a un'accurata cartografia, scovare i produttori migliori, conoscendone la storia, le curiosità e i segreti.
- ISBN: 8867532952
- Casa Editrice: Guido Tommasi Editore-Datanova
- Pagine: 272
- Data di uscita: 01-10-2020
Recensioni
Advance copy provided by NetGalley. For anyone who doesn't know me, I LOVE cheese. I have several books that I have purchased in the past but I love the organization and layout of this book. It starts with a little bit of history and then it breaks it down into the different kind of cheese. Each cate Leggi tutto
Reminded me of the days at Cheese Club in College. Monks made a lot of cheese. A lot of ancient cheese recipes have been saved. Lots of fun history, pictures, explanations, diagrams. Plus all those lovely Greek Cheeses made me happy. Planning another cheese tasting date soon.
I need someone to eat cheese samples with. 🙏🏻 (Only 4 stars bc other reviews said that some of the information is faulty.)
Very organized. Interesting history. Great advice on serving, pairing, and etc.
Listen I need to meet my non fiction quota and most memoirs are too depressing. So. Cheese
Citazioni
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