

Sinossi
Negli ultimi anni, il tema dello spreco alimentare è salito alla ribalta, e lo chef Massimo Bottura ha richiamato l'attenzione del grande pubblico su questo problema con i suoi refettori - mense che utilizzano gli esuberi di cibo dei supermercati e di altri fornitori locali per offrire pasti sani e stagionali alle persone in difficoltà?. «Il pane è oro» propone pasti di tre portate concepiti da 40 dei più grandi chef del mondo (da Alain Ducassea a Carlo Cracco, da Davide Oldani a René Redzepi e Ferran Adrià), che hanno trasformato ingredienti umili in piatti straordinari - 150 ricette in tutto.
- ISBN:
- Casa Editrice:
- Pagine: 424
- Data di uscita: 24-11-2017
Recensioni
I had no idea what to expect from this title. What I discovered is a physically beautiful and heartrendingly presented combination of memoir, cookbook, and documentary of Massimo Bottura's transformation of a theater in Milan, Italy into Refrettorio Ambrosiana, a community gathering space designed t Leggi tutto
The recipes do not seem to focus on reducing food waste as much as I would like. They were also chef oriented, much more than I can do. The book's royalties do go to a worthy cause.
After seeing a video of Massimo Bottura and hearing about this book I took it out from the library, it will become a purchase soon. Too many recipes I want to try and I love the way the book is put together, it is all chefs coming together, creating delicious food, using whatever is in the larder, o Leggi tutto
今早剛讀完名廚 馬西莫•博圖拉(@massimo.bottura.10)的作品「Bread Is Gold」。 我欣賞這本書的點有三個:(1)他利用世博會之國際平台請業界頂尖名廚和他一起探討如何克服食物浪費、(2)讓一班讀者能接近各地不同米其林名廚,看到他們在創意的尖峰帶動新的社會文化趨勢、(3)每個名廚最終就只為了分享自己的熱情,讓每個客人在忙碌或苦難中能好好吃一頓溫馨的餐。 透過這本書,我對米其林餐廳的映像可能被掂翻了。雖然米其林可能整體被商業化了,但是這個「認證」對我們的社會看來的確有它的意義和價值。 我哪天要找找幾個這本書的食譜來做做看~~ Leggi tutto
This not a fancy book. But nonetheless you get something extraordinary. You can read about amazing chefs doing food with ordinary ingredients. If you ever cooked a family meal at the restaurant, you probably will find something useful in it.
Such a heartwarming ramble through a year full of generosity, great chefs and superb cooking. Well done Massimo! Loved it.
Citazioni
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