Sinossi
Nobu, uno degli chef più famosi al mondo, non ha certo bisogno di presentazioni. Ma al di là dei suoi grandi successi personali, in questa autobiografia scopriremo il suo volto privato: quello dell'uomo che ha fallito tre volte prima di fondare il ristorante che sarebbe cresciuto fino a diventare un impero; dell'uomo che dichiara come l'amore per la moglie e i figli sia stata l'unica cosa che gli ha impedito di suicidarsi quando il suo primo ristorante è andato in fiamme; dell'uomo che dà la stessa importanza al cameriere che si assicura che il vetro di un bicchiere sia cristallino e allo chef che taglia perfettamente il pesce per il sushi. Ciò che rende Nobu speciale, e ciò per cui è diventato famoso, è il suo spirito, che ritroviamo anche in queste pagine. Possiede infatti il tradizionale modo di agire e di pensare giapponese, l'orgoglio di fare bene il proprio lavoro e una grande perseveranza di fronte alle avversità, chiave del successo tanto quanto il talento. Questa autobiografia spiega perfettamente ciò che a lui riesce meglio: unire le filosofie di Oriente e Occidente per creare qualcosa di completamente nuovo e straordinario.
- ISBN:
- Casa Editrice:
- Pagine: 237
- Data di uscita: 21-03-2019
Recensioni
I really love that the Japanese title of this memoir translates to "The Smiling Faces of My Guests Mean Everything." That seems perfect! I picked this up because I thought it would be a quick read, but I ended up really enjoying his take on persevering through life's adversities, the importance of f Leggi tutto
The journey of Nobu’s humble beginnings and later his claim to a hotel and restaurant empire which bears his name. A feel good read summarized by a quote from the book: “As long as you have passion, no detour is painful”. Also an interesting peek into the restaurant industry - a great menu will fail Leggi tutto
I enjoyed this for the most part. I liked learning the backstory for some of the iconic dishes I was familiar with. Definitely made some good points in here. Might have to stop at Nobu tomorrow 🤔
Inspiring to read and learn about Nobu's journey towards success! Lots of life lessons served - I like the piece meal approach - little sections within each chapter much like little bites of sushi which leaves you changed and amazed with the simplicity of the dish (his story) creating a lasting impa Leggi tutto
A nice read and a nice story about never giving up. I just wish the English version kept the original Japanese title: The Smiling Faces of My Guests Mean Everything. That title sums up what it means to be Nobu.
🇯🇵 JAPAN 🇯🇵 If you like any of the following things, you’ll enjoy this book: - Japan, Peru, LA, or Argentina - Really, just traveling in general - Sushi/Japanese cuisine - Cooking - The restaurant industry - People management The first half was the best storytelling (4 stars), the second half was pretty re Leggi tutto
As much as I really wanted to like this book I couldn’t help but find him to be tone-deaf at some points. For example, he praised the decision of a woman (one of about 2 who he’s ever mentioned professionally) who demoted herself after recognizing she could not perform her job as it stretched her to Leggi tutto
I LUV SUSHI
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