

Sinossi
Marco Pierre White - maestro dei più noti cuochi del mondo fra cui Gordon Ramsay, Heston Blumen-thal, Mario Batali - è stato per la cucina una figura unica: punto di rottura, rivoluzione, genialità. Nella sua autobiografia racconta la sua vita dai difficili anni dell'infanzia (ha perso la madre a soli 6 anni) all'adolescenza passata a Londra (dove si trasferì a 16 anni per diventare un grande chef), dagli anni del successo planetario al ritiro avvenuto al culmine della carriera. Pierre White catapulta il lettore in un turbine di episodi, emozioni, pensieri, sensazioni attraverso cui non solo racconta la sua vita di uomo e di cuoco, ma descrive anche dettagliatamente la sua filosofia della cucina, il metodo creativo che dava vita ai suoi piatti, l'organizzazione rigorosissima della sua brigata, la sua visione del cibo, della ristorazione, dei clienti, degli chef. Il libro si apre con l'introduzione di Andrea Petrini - giornalista italiano, osannato all'estero tanto che Time lo definisce "divinità del cibo" - scritta appositamente per l'edizione italiana e si chiude con 9 ricette originali di Pierre White.
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- Pagine: 0
- Data di uscita: 18-01-2017
Recensioni
”And so I took my first step along the long, bully-laden, work obsessed, sleep-deprived, nicotine- and caffeine-fueled, passionate, hot and winding road that would end with three Michelin stars.” I don’t cook, but oddly enough I enjoy reading about chefs and the skillet laden road they travel to Leggi tutto
The Devil in the Kitchen is a truly entertaining book and one I read over the course of two days, because I found it hard to put down. White's anecdotes paint him to be something wavering between a mad genius and a miserable narcissist, but they make for a great read. Though he didn't come across as Leggi tutto
This guy is a favorite of mine, and he tells his story so well! Working in a kitchen the last 15 years, it’s funny to hear stories from one of the best to ever do it…. Very inspiring!
You've achieved your life's dream at age 33. Now what? It's a problem few of us even think about, let alone encounter. It's the problem Chef Marco White faced in 1995. The choices he made at that point were, like his life, unusual and courageous. DEVIL IN THE KITCHEN is Marco White's memoir. It's the Leggi tutto
3.5 Wow, this is a tough one to rate. On the one hand, it's an autobiography (ghostwritten) of a charismatic, narcissistic, volatile, wildly-talented chef. On the other hand, it's an autobiography of a charismatic, narcissistic, volatile, wildly-talented chef. The story is entertaining, mostly compe Leggi tutto
Citazioni
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