Sinossi
Chiunque abbia avuto l'ispirazione di scattare la foto di un piatto sa che la food photography non è un genere facile: anche quando il cibo ha un aspetto allettante, la fotografia spesso può risultare mediocre e poco attraente. Il volume illustra in modo chiaro e dettagliato gli elementi che occorrono per eccellere in questo campo: dalla differenza fra luce dura e morbida all'uso dei riflettori e del flash, da come inquadrare il soggetto in modo che sia il vero protagonista della scena alle tecniche di styling. Senza tralasciare la post-produzione in Lightroom e gli elementi scenici. L'obiettivo dell'autrice, Corinna Gissemann, è far venire l'acquolina in bocca a chi osserva le fotografie.
- ISBN: 8854045233
- Casa Editrice: White Star
- Pagine: 175
- Data di uscita: 18-02-2020
Recensioni
I'm delighted by this book! I really like that Corinna not only shared her experience on how to entice the viewer through a mouthwatering photo but she also explains in depth the technical part of photography. Her lighting chapter is excellent and will give you great insights on how to achieve certa Leggi tutto
Nice book. I learned a lot. Many suggestions on food photography, arrangement, lighting, etc.
I received my copy of Food Photography through a goodreads giveaway. This is a really nice intro to food photography, especially if you already know a little about a camera. But even if you’re newer to photography the book does cover some of the basics, like hardware, camera settings, exposure, etc. Leggi tutto
Amazing and interesting book. I have always been interested in this topic, this book answered all my questions and much more. Loved it
Citazioni
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