

Sinossi
La storia di una delle bevande più diffuse al mondo parte dai suoi luoghi di coltivazione e passa per commerci e rapporti geopolitici che ancora oggi determinano la qualità della vita di intere popolazioni del mondo. Ciò che ritroviamo nelle nostre tazzine ogni giorno è il frutto di lunghi viaggi, di commerci, di tecniche produttive, di abilità artigiane, di diverse possibilità di preparazione ed estrazione della bevanda. Come ogni "Manuale slow" che si rispetti Il mondo del caffè non tra-lascia nulla che riguardi quella che forse è stata la prima bevanda globale della storia. Con un occhio attento alla sostenibilità sia ecologica sia sociale nei suoi luoghi di origine, avrete a disposizione un libro che va dalle foreste in cui si coltiva la pianta fino alla tazza che milioni di persone ogni giorno gustano nei modi più disparati in ogni angolo del pianeta. Il manuale più completo, costruito per soddisfare ogni livello di lettura: dal semplice curioso, in cerca di consigli utili all'acquisto, all'appassionato che vuole capire i segreti della degustazione e le differenze tra le origini, fino al professionista, che troverà riassunte in un unico libro tutte le informazioni utili al suo lavoro.
- ISBN:
- Casa Editrice:
- Pagine: 256
- Data di uscita: 20-11-2019
Recensioni
Couldn't put this one down. Coffee geeks of all stripes will love this book. Beautifully put together with thick glossy pages and stunning photography to enhance the wealth of information on the world's favorite beverage.
An excellent introduction into the world of coffee. It covers many different aspects of coffee production and consumption, with the main focus on high quality specialty coffees, just like the title says: From Beans to Brewing -- Coffees Explored, Explained and Enjoyed. The last third or so of this r Leggi tutto
At the beginning of this year I took a interest in brewing quality coffee at home. Therefore, I attacked the every piece of information being blog posts, youtube videos and specialty coffee forums. James Hoffman's Youtube channel was one of the first coffee related content I followed and to this day Leggi tutto
A great starter for people interested in coffee and want to know more about how to get into brewing and making a good cup of coffee
The World Atlas of Coffee is, pun intended, a bit of a coffee table book. That said, it's a GREAT coffee table book. It's all in the title. From well-respected coffee guru James Hoffmann, The World Atlas of Coffee gives a precise, objective look at all aspects of the coffee production process aroun
Undeniably a book for hardcore enthusiasts who crave detail - and in this respect it excels. I should've known better given the title, but this book works much better as a reference text than as something you'd read cover to cover. It is an atlas in the truest sense of the word. I found the volume of Leggi tutto
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